Patak's Balti Sos pomidorowy z dodatkiem papryki i kolendry 450 g

Patak's Balti Sos pomidorowy z dodatkiem papryki i kolendry 450 g

Słoik 450 g
  11,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pomidorowy z dodatkiem papryki, kminu rzymskiego i kolendry.
Cechy sos w stylu indyjskim
odpowiedni dla wegetarian
bezglutenowy
Rozmiar opakowania 450g℮
Składniki woda, pomidory (14%), czerwona i zielona papryka (5%), olej rzepakowy, suszona cebula, skrobia modyfikowana kukurydziana, mielone przyprawy (2%) (przyprawy, kmin rzymski, kolendra, czarny pieprz), cukier, pasta pomidorowa, czosnek, sól, imbir, kwasy (kwas mlekowy, kwas octowy), zagęszczony sok z cytryny, kruszony czarny pieprz, kruszone nasiona kolendry, ekstrakt z papryki, nasiona kopru, suszony liść kolendry, suszone kruszone papryczki chilli, suszony liść kozieradki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Wskazówka dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Nie zawiera, Orzechy - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 346.000 / 83.000
Tłuszcze 5.0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 7.8 g
  • w tym cukry 4.2 g
Białko 1.1 g
Sól 0.76 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta AB Foods Polska Sp. z o.o.,
ul. Przemysłowa 2,
67-100 Nowa Sól,
Polska
Adres zwrotny AB Foods Polska Sp. z o.o.,
ul. Przemysłowa 2,
67-100 Nowa Sól,
Polska
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu, Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przygotowanie i stosowanie Produkt należy podgrzać przed podaniem.

Produkt spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepis Lista zakupów
Przepis na 4 porcje
- 450 g piersi z kurczaka
- dwie żółte papryki
- ryż lub chlebki naan

1. Smaż pokrojone składniki przez 5 minut na niewielkiej ilości oleju.
2. Dodaj sos i gotuj przez 15 minut od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie składniki będą ugotowane.
3. Podawaj z ryżem lub chlebkami naan.

Spróbuj również wersji wegetariańskiej!
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...