Alpro Barista Napój migdałowy 750 ml
Źródło wapnia
Doskonale się pieni
Bez barwników i konserwantów**
Naturalnie nie zawiera laktozy
Naturalnie niska zawartość tłuszczu
Bezglutenowy
100 % roślinny
**jak inne podobne napoje roślinne na rynku
Stworzone z udziałem baristów Latte, a może mrożona? Alpro Barista Migdałowe genialnie sprawdzi się jako dodatek do Twojej ulubionej kawy. Dodaj subtelny, orzechowy smak migdałów do swojej ulubionej kawy. Możesz je spienić lub schłodzić. Uwierz nam, Twoja kawa podziękuje Ci za Alpro Barista Migdałowe!
100 % śródziemnomorskich migdałów! Nasze migdały nawadniane są deszczówką i pochodzą w 100 % z upraw w rejonie Morza Śródziemnego. Zużywają 8 razy mniej wody niż sztucznie nawadniane migdały z USA.* 2/3 naszych migdałów otrzymuje potrzebną im wodę z opadów deszczu.
*w oparciu o porównawczą ocenę cyklu życia przeprowadzoną przez Quantis w 2022 roku dla Alpro Barista Migdałowe (1 L) w porównaniu do mleka w Europie. Składniki reprezentują 85 % całkowitego zużycia wody dla tego produktu. Śródziemnomorskie migdały zajmują więcej gruntów uprawnych niż sztucznie nawadniane migdały z USA.
100 % roślinne z wapniem
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
Instrukcja dla baristów
Przed użyciem przechowuj w lodówce. Wstrząśnij i spień do temperatury max. 60 °C. Nie spieniaj już raz spienionego napoju.
Spieniaj max. do 60°C
Napoje gorące, zimne i cold brew
Jak używać w domu:
1. Przechowuj w lodówce - najlepiej spienia się schłodzony napój
2. Przelej do spieniacza elektrycznego lub do garnka aby podgrzać
3. Podgrzewaj maksymalnie do 60 °C
4. Jeśli podgrzewasz w garnku, użyj spieniacza ręcznego. Spieniaj aż napój podwoi swoją objętość i stuknij garnkiem by pozbyć się większych bąbelków powietrza.
5. Twój napój jest już idealnie spieniony. Czas wypróbować Twoje umiejętności latte art!
Więcej na @alprobarista