Budyń o smaku waniliowym
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.0 g
- w tym cukry 10.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
CYKORIA S.A.
ul. Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim
62-080 Tarnowo Podgórne
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim
62-080 Tarnowo Podgórne
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta Chabrior
www.intermarche.pl
1. Z ½ litra zimnego mleka 2% tłuszczu odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować, dodając 2 łyżki cukru (około 34 g) i zestawić z ognia.
2. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.