Wodzisław Bursztynowa galaretka o smaku coli 75 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym cukry 11 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Wałowa 49
44-300 Wodzisław Śląski
ul. Wałowa 49
44-300 Wodzisław Śląski
www.agro-wodzislaw.pl
1. Zawartość torebki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej gorącej wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować!).
2. Galaretkę wlać do naczynia, po wystudzeniu wstawić do lodówki, do stężenia. W czasie upału należy użyć nieco mniej wody.
Aby otrzymać galaretkę w kostkach należy użyć 400 ml wody, wylać ją do niedużego, płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia. Pokroić nożem w kostkę.
Uwaga! W przypadku użycia świeżych owoców kiwi i ananasa - galaretka nie tężeje.
Galaretkę można podawać z owocami, kremami, bitą śmietaną lub używać do dekoracji ciast i tortów.
Składniki: 1 galaretka bursztynowa „Wodzisław", 3 jaja, 1 łyżka cukru.
Sposób przyrządzania:
Galaretkę rozpuścić wg przepisu podanego na opakowaniu. Mikserem utrzeć żółtka z cukrem. Ciągle ucierając połączyć z tężejącą galaretką bursztynową „Wodzisław". Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Masę wylać do małych salaterek lub jednej dużej. Wstawić do lodówki do stężenia. Można podawać z bitą śmietaną Śnieżką „Wodzisław".