Wodzisław Bursztynowa galaretka o smaku coli 75 g

Wodzisław Bursztynowa galaretka o smaku coli 75 g

Torebka 75 g
  2,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bursztynowa galaretka o smaku coli
Rozmiar opakowania 75g
Kraj pochodzenia Polska
Składniki cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalny, aromat
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten, mleko i seler.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 217.000 / 51.000
Tłuszcze -
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 11 g
  • w tym cukry 11 g
Białko 1.6 g
Sól -

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta „Agro-Wodzisław Sp. z o.o." Sp. k.
ul. Wałowa 49
44-300 Wodzisław Śląski
Adres zwrotny „Agro-Wodzisław Sp. z o.o." Sp. k.
ul. Wałowa 49
44-300 Wodzisław Śląski
www.agro-wodzislaw.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej gorącej wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować!).
2. Galaretkę wlać do naczynia, po wystudzeniu wstawić do lodówki, do stężenia. W czasie upału należy użyć nieco mniej wody.

Aby otrzymać galaretkę w kostkach należy użyć 400 ml wody, wylać ją do niedużego, płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia. Pokroić nożem w kostkę.

Uwaga! W przypadku użycia świeżych owoców kiwi i ananasa - galaretka nie tężeje.
Galaretkę można podawać z owocami, kremami, bitą śmietaną lub używać do dekoracji ciast i tortów.
Przepis Legumina

Składniki: 1 galaretka bursztynowa „Wodzisław", 3 jaja, 1 łyżka cukru.

Sposób przyrządzania:
Galaretkę rozpuścić wg przepisu podanego na opakowaniu. Mikserem utrzeć żółtka z cukrem. Ciągle ucierając połączyć z tężejącą galaretką bursztynową „Wodzisław". Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Masę wylać do małych salaterek lub jednej dużej. Wstawić do lodówki do stężenia. Można podawać z bitą śmietaną Śnieżką „Wodzisław".
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...