Celiko Cukier wanilinowy 32 g
Torebka 32 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowy
O marce
Poelcane"
Celiko Proszek do pieczenia
Celiko Cukier cynamonowy
Celiko Cukier wanilinowy
Celiko Proszek do pieczenia
Celiko Cukier cynamonowy
Celiko Cukier wanilinowy
Cechy
opakowanie na 1 kg mąki
Rozmiar opakowania
32g
Składniki
cukier, aromat: etylowanilina
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy ziemne i laskowe.
Produkt bezglutenowy
Produkt bezglutenowy
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera, Orzechy laskowe - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Adres zwrotny
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. (61) 871 27 00
fax (61) 879 35 95
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. (61) 871 27 00
fax (61) 879 35 95
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis
Sposób przyrządzenia - ciasto drożdżowe
Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.
Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.
Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.