Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g

Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g

Torebka 100 g
  12,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Czekolada w kawałkach to idealny dodatek do wypieków i deserów na zimno. Znakomicie sprawdzi się jako dekoracja ulubionych słodkości i pełna smaku polewa po rozpuszczeniu w temperaturze 45 °C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kawałki ciemnej czekolady.
Cechy idealne do ciasteczek
z naturalnym aromatem waniliowym
Rozmiar opakowania 100g
Składniki miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna (z SOI), naturalny aromat waniliowy, Masa kakaowa: minimum 48 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać mleko i orzechy.
Zalecenia dla alergików Migdały - Może zawierać, Orzechy brazylijskie - Może zawierać, Orzechy nerkowca - Może zawierać, Orzechy laskowe - Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Orzechy - Może zawierać, Orzeszki pekan - Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać, Soja - Zawiera, Orzechy włoskie - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 2070.00 kJ / 496.00 kcal
Tłuszcze 27.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17.00 g
Węglowodany 53.00 g
  • w tym cukry 50.00 g
Białko 5.90 g
Sól 0 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Kruche ciasteczka z czekoladą

Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia ciasta
Pieczenie 20 min
Porcje 20 szt.

Składniki:
200 g mąki pszennej
2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis
130 g masła
100 g brązowego cukru
1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Kamis
1 jajko
1 opakowanie Dużych Kawałków Czekolady Ciemnej Kamis (odłóż 2 łyżki do dekoracji)

Sposób przygotowania:
1 Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
2 Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj jajko, wymieszaj, następnie dodaj suche składniki.
3 Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia składników, dodaj duże kawałki czekolady ciemnej, ponownie wymieszaj.
4 Formuj okrągłe kulki ok. 35 g każda, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstęp między kulkami, udekoruj pozostałymi dużymi kawałkami czekolady ciemnej, wstaw na 20 min do lodówki, następnie piecz 18-20 min w 180 °C.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...