Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g
z naturalnym aromatem waniliowym
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17.00 g
- w tym cukry 50.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia ciasta
Pieczenie 20 min
Porcje 20 szt.
Składniki:
200 g mąki pszennej
2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis
130 g masła
100 g brązowego cukru
1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Kamis
1 jajko
1 opakowanie Dużych Kawałków Czekolady Ciemnej Kamis (odłóż 2 łyżki do dekoracji)
Sposób przygotowania:
1 Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
2 Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj jajko, wymieszaj, następnie dodaj suche składniki.
3 Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia składników, dodaj duże kawałki czekolady ciemnej, ponownie wymieszaj.
4 Formuj okrągłe kulki ok. 35 g każda, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstęp między kulkami, udekoruj pozostałymi dużymi kawałkami czekolady ciemnej, wstaw na 20 min do lodówki, następnie piecz 18-20 min w 180 °C.