Dobre z Farmy Stek z rostbefu wołowego
Tacka
Opis produktu
Wołowina dojrzewająca
Najlepszą i najbardziej cenioną przez szefów kuchni jest wołowina po odpowiednio długim okresie dojrzewania. Dla polędwicy jest to minimum 7 dni, a dla antrykotu i rostbefu minimum 21 dni. Jest wtedy najbardziej dojrzała oraz ma głębszą barwę.
Taka wołowina jest lekkostrawna a efekt ten uzyskuje się przez jej sezonowanie w odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Wołowina dojrzewająca to mięso najwyższej jakości, wyjątkowo kruche i soczyste. Jest szczególnie ceniona przez smakoszy wołowiny na całym świecie.
Najlepszą i najbardziej cenioną przez szefów kuchni jest wołowina po odpowiednio długim okresie dojrzewania. Dla polędwicy jest to minimum 7 dni, a dla antrykotu i rostbefu minimum 21 dni. Jest wtedy najbardziej dojrzała oraz ma głębszą barwę.
Taka wołowina jest lekkostrawna a efekt ten uzyskuje się przez jej sezonowanie w odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Wołowina dojrzewająca to mięso najwyższej jakości, wyjątkowo kruche i soczyste. Jest szczególnie ceniona przez smakoszy wołowiny na całym świecie.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mięso wołowe z rostbefu schłodzone.
Cechy
aromatyczna, krucha, soczysta
Miejsce urodzenia
Polska
Miejsce uboju
Polska
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
PPHU „MARK'S" Sp. z o.o.
Prusak 23
98-420 Sokolniki
Dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5,
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
PPHU „MARK'S" Sp. z o.o.
Prusak 23
98-420 Sokolniki
Dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5,
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
Adres zwrotny
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5,
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta,
www.intermarche.pl
ul. św. Mikołaja 5,
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta,
www.intermarche.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +4 °C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach podanych na etykiecie i spożyć w ciągu 12 godzin.
Po otwarciu przechowywać w warunkach podanych na etykiecie i spożyć w ciągu 12 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Produkt surowy.
Do spożycia po obróbce cieplnej.
Do spożycia po obróbce cieplnej.
Przepis
Propozycja podania steków wołowych
Na około 30 minut przed przygotowaniem wyjmujemy mięso z lodówki oraz z opakowania, tak aby uzyskało temperaturę pokojową. Mięso należy doprawić dopiero po usmażeniu, dzięki temu będzie bardziej soczyste.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, oliwy lub tłuszczu wołowego. Następnie smażymy na dużym ogniu każdą stronę mięsa:
2-3 minuty, aby uzyskać stek krwisty
3-4 minuty, aby uzyskać stek średnio wysmażony
4-5 minut, aby uzyskać stek wysmażony.
Po wyłożeniu z patelni doprawiamy mięso solą i odkładamy na około 2-3 minuty, aby „odpoczęło". Tak przygotowane steki są gotowe do podania.
Smacznego!
Na około 30 minut przed przygotowaniem wyjmujemy mięso z lodówki oraz z opakowania, tak aby uzyskało temperaturę pokojową. Mięso należy doprawić dopiero po usmażeniu, dzięki temu będzie bardziej soczyste.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, oliwy lub tłuszczu wołowego. Następnie smażymy na dużym ogniu każdą stronę mięsa:
2-3 minuty, aby uzyskać stek krwisty
3-4 minuty, aby uzyskać stek średnio wysmażony
4-5 minut, aby uzyskać stek wysmażony.
Po wyłożeniu z patelni doprawiamy mięso solą i odkładamy na około 2-3 minuty, aby „odpoczęło". Tak przygotowane steki są gotowe do podania.
Smacznego!
Trwałość po otwarciu
12 Godziny