FRoSTA Warzywa na patelnię z tymiankiem i rozmarynem 400 g
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
świeże zioła mrożone tuż po zebraniu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 3.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
info@frosta.pl,
www.frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska
www.instagram.com/frosta_pl
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
info@frosta.pl,
www.frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska
www.instagram.com/frosta_pl
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Zapiekanka warzywna.
Składniki: Warzywa na patelnię z tymiankiem i rozmarynem (400 g), 4 jaja, 3 pomidory, 6 plastrów sera Gouda, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- na rozgrzaną na patelni oliwę wrzuć posiekany czosnek
- dodaj warzywa i podsmaż całość
- dodaj pokrojone w grubą kostkę pomidory i duś przez chwilę
- całość przełóż do naczynia żaroodpornego
- polej roztrzepanymi jajkami, a na górze ułóż plastry sera
- piecz w piekarniku w temperaturze 210°C przez około 12-15 minut i gotowe!