Celiko Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym 14 g

Celiko Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym 14 g

  2,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Produkt przeznaczony również dla osób:
- dbających o linię
- stosujących dietę niskocukrową
- używających słodzików zamiast cukru
Nazwa produktu uregulowana prawnie Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym w proszku.
Cechy bez konserwantów
zawiera sok owocowy
do ciast, deserów, koktajli
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
Rozmiar opakowania 14g
Składniki żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1% ( maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, olejek cytrynowy, koncentrat owocowy ), aromat, barwnik: kurkumina
Dodatki konserwanty - Nie zawiera
Oświadczenia żywieniowe bez cukru
Informacja o alergenach Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne, laskowe.
Zalecenia dla alergików Gluten - Nie zawiera, Orzechy laskowe - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1430.000 / 309.000
Tłuszcze 0g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 1,5g
  • w tym cukry 0g
Błonnik pokarmowy 0g
Białko 76g
Sól 0,22g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
tel. (61) 871 27 00
www.celiko.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Preferencje dietetyczne Bez dodatku cukru
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsypać do ½ l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3 - 4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.

Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje!
Przepis Koktajl na bazie galaretki:
Składniki: 2 banany, 100 g szpinaku, 1 jabłko, 1 opakowanie galaretki
Przygotowanie: W ½ l przegotowanej, gorącej wody rozpuść galaretkę (nie gotować). Pozostawić do ostygnięcia. Owoce obrać. Składniki zmiksować.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...