Mlekpol Gouda Ser tarty 135 g

Mlekpol Gouda Ser tarty 135 g

Zgrzewane 135 g
  6,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser Gouda tarty.
Cechy zawartość tłuszczu 27%
ser bez konserwantów
idealny do: pizzy, zapiekanek, tostów
Rozmiar opakowania 135g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki ser Gouda (MLEKO, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato), skrobia kukurydziana - zapobiega sklejaniu się rozdrobnionego sera, Zawartość tłuszczu 27%
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki konserwanty - Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1441.000 / 347.000
Tłuszcze 27.0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17.0 g
Węglowodany 0.0
  • w tym cukry 0.0
Białko 26.0 g
Sól 1.3 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13
19-203 Grajewo

Oddział ZPM w Grajewie
Adres zwrotny Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13
19-203 Grajewo
tel. 86 273 04 00
www.mlekpol.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C.
Przepis Tarta z serem Gouda z brokułem i czerwoną papryką

Ciasto:
1 jajko, pół kostki Masła Łaciate, 1,5 szklanki mąki pszennej, płaska łyżeczka soli, 6 łyżeczek bardzo zimnej wody

Nadzienie
2 jajka, 200 g śmietany 18%, ok. pół szklanki Mleka Łaciate 3,2%, 100 g tartego sera Gouda Mlekpol, łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 18 ziaren kolorowego pieprzu, pół łyżeczki soli, 1 brokuł, pół czerwonej papryki

Wykonanie:
1) Brokuł obgotować kilka minut we wrzątku (bez soli). Podzielić na małe różyczki, odsączyć starannie na papierowych ręcznikach
2) Zagnieść dokładnie ciasto w elastyczną kulę, wstawić ciasto na kilkanaście minut do lodówki do schłodzenia. Następnie rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, na dość cienki placek, wyłożyć nim formę do tarty, nakłuć widelcem. Różyczki brokuł równomiernie rozłożyć na cieście
3) Do wysokiego naczynia wlać śmietanę, mleko, wsypać Ser Gouda, gałkę muszkatołową, zmielony kolorowy pieprz, dwa całe jajka, 2 szczypty soli. Dokładnie wymieszać i uzyskana mieszanką zalać tartę. Posypać pokrojoną w wąskie paski papryką
4) Piec ok. 30 minut (do ścięcia się i zarumienienia masy), w 200°C, na środkowej półce
Smacznego
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...