Winiary Italia Sos boloński z cebulą i bazylią 46 g
Pomidory dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu, znane ze swojego pełnego słodkiego smaku i intensywnego aromatu, w połączeniu z oliwą z oliwek oraz starannie dobranymi ziołami i przyprawami nadadzą prawdziwie włoski charakter Twojego dania.
Sos Italia Boloński doskonale komponuje się z mięsem mielonym i makaronem. Całość będzie gotowa w zaledwie kilka minut.
Sos Italia Boloński Winiary:
- Sposób na prosty, szybki i pyszny obiad
- Bazą sosu są pomidory dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu
- Doprawiony ziołami i przyprawami znanymi z kuchni włoskiej
- Z dodatkiem oliwy z oliwek
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisielów oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 4.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
800 16 16 66
winiary.pl
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
800 16 16 66
winiary.pl
15 min
3 porcje
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. na małym ogniu, ciągle mieszając.
3. Podawaj z ugotowanym makaronem i mięsem mielonym. Buon appettito!
Jak tradycyjnie przygotowuje się Bolognese?
Mimo, że sos Bolognese popularnie podaje się z makaronem spaghetti, tradycyjnie łączy się go z płaskimi makaronami, np. tagliatelle. Do sosu dodaje się mięso wołowe lub boczek i wino oraz posypuje parmezanem.