Réva Kasza gryczana prażona cała 400 g (4 x 100 g)
Réva Kasza gryczana prażona cała 400 g (4 x 100 g)

Réva Kasza gryczana prażona cała 400 g (4 x 100 g)

Pudełko 100 g
  3,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza gryczana prażona cała.
Cechy polecana do: mięs wołowych, potraw z grzybami, gulaszu
Produkt polski
Liczba jednostek 4
Liczba użyć 4 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 4
Rozmiar opakowania 400g
Kraj pochodzenia Polska
Składniki kasza gryczana prażona cała
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać zboża zawierające gluten (jęczmień, pszenicę), orzechy, seler i łubin.
Zalecenia dla alergików Jęczmień - Może zawierać, Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Łubin - Może zawierać, Orzechy - Może zawierać, Pszenica - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1469.00 kJ / 347.00 kcal
Tłuszcze 3.10 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
Węglowodany 63.40 g
  • w tym cukry 0.70 g
Białko 13.50 g
Sól 0.10 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Konfekcjonowano przez:
PPH KROS Sp. z o.o.,
83-412 Głodowo
Iłownica 3

dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
Adres zwrotny SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne

Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta
www.intermarche.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania
Saszetkę włożyć do 1 litra wrzątku
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Gotować pod przykryciem ok. 15-18 minut.
Wyjąć, odsączyć wodę, a następni rozciąć torebkę i podać kaszę.
Przepis Przepisy marki Reva

Tarta gryczana z brokułami

Składniki:
- gotowe ciasto francuskie
- 200 g (2 torebki) kaszy gryczanej
- 400 g pieczarek
- 1 cebula czerwona
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 6 łyżek śmietanki kremowej 30%
- 2 duże jajka
- 1 brokuł
- 100 g boczku pokrojonego w kostkę
- 1 szklanka liści bazylii
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Na patelni zeszklić cebulę i czosnek nie rumieniąc, następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut. Różyczki brokuła sparzyć lub ugotować na parze.
Wymieszać kaszę gryczaną z pieczarkami, śmietanką, jajkami, boczkiem i poszarpaną bazylią. Wyrobić nadzienie ręką, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie wyłożyć na upieczony wcześniej spód, wyrównać i docisnąć. Brokuły ułożyć na wierzchu.
Tatrę piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Pozostałe informacje Masa netto: 400 g (4 x 100 g)
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`