

Réva Kasza gryczana prażona cała 400 g (4 x 100 g)
Produkt polski
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
- w tym cukry 0.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
PPH KROS Sp. z o.o.,
83-412 Głodowo
Iłownica 3
dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
ul. św. Mikołaja 5
Swadzim,
62-080 Tarnowo Podgórne
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta
www.intermarche.pl
Saszetkę włożyć do 1 litra wrzątku
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Gotować pod przykryciem ok. 15-18 minut.
Wyjąć, odsączyć wodę, a następni rozciąć torebkę i podać kaszę.
Tarta gryczana z brokułami
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie
- 200 g (2 torebki) kaszy gryczanej
- 400 g pieczarek
- 1 cebula czerwona
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 6 łyżek śmietanki kremowej 30%
- 2 duże jajka
- 1 brokuł
- 100 g boczku pokrojonego w kostkę
- 1 szklanka liści bazylii
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Na patelni zeszklić cebulę i czosnek nie rumieniąc, następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut. Różyczki brokuła sparzyć lub ugotować na parze.
Wymieszać kaszę gryczaną z pieczarkami, śmietanką, jajkami, boczkiem i poszarpaną bazylią. Wyrobić nadzienie ręką, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie wyłożyć na upieczony wcześniej spód, wyrównać i docisnąć. Brokuły ułożyć na wierzchu.
Tatrę piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!