Kasza jaglana
polecana do: mięs i gulaszu, dań z ryb, dań z warzywami
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6 g
- w tym cukry <0.5 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Firma Handlowo-Usługowa KONPACK Jacek Sobczyński
ul. Gosławicka 1
62-510 Konin
dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. św. Mikołaja 5
62-080 Tarnowo Podgórne
ul. Janikowska 33
61-070 Poznań
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta Reva
www.intermarche.pl
Kaszę wypłukać w zimnej wodzie. Do gotującej się, lekko posolonej wody z dodatkiem mleka lub masła włożyć torebkę.
Przykryć naczynie. Gotować na wolnym ogniu około 15-18 minut.
Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać.
Uwaga! Ilość wody w garnku dobrać tak, aby woreczek był cały zanurzony.
Placuszki z kaszy jaglanej
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej (2 torebki)
- 2 jajka
- 4 banany
- 1 łyżeczka lnu mielonego
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Ostudzić i w dużej misce dokładnie wymieszać z jajkami i lnem. Dodać pokrojone w cienkie plasterki banany, delikatnie przemieszać i na rozgrzanym tłuszczu smażyć z dwóch stron nieduże placki.
Wyśmienicie smakują polane miodem, z dodatkiem cynamonu lub ulubionymi owocami.
Smacznego!