Opis produktu
Komosa ryżowa biała, inaczej quinoa biała, zwana jest również „złotem Inków", gdyż to oni jako pierwsi docenili jej walory. Ziarna quinoi białej po ugotowaniu cechują się kremową barwą oraz delikatniejszym smakiem w porównaniu do pozostałych odmian komosy ryżowej. Ze względu na obecne w produkcie cenne składniki odżywcze, określana jest mianem „superfood" i może stanowić świetne uzupełnienie diety, w tym także wegetariańskiej. Quinoa biała stanowi źródło białka i jest produktem o niskiej zawartości cukrów. Charakteryzuje się także wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych pochodzenia naturalnego: potasu, magnezu, żelaza, cynko i chromu. To doskonały zamiennik ryżu lub kaszy, który świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnym jak i wegetariańskimi. Idealnie sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zup i rozmaitych zapiekanek. Jest także świetnym urozmaiceniem słodkich deserów oraz pysznych koktajli.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Komosa ryżowa biała.
O marce
Spróbuj również:
Sonko Komosa ryżowa 3 kolory
Sonko Ryż basmati
Sonko Ryż jaśminowy
Cechy
wysoka zawartość błonnika
źródło białka
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
wysoka zawartość potasu, magnezu i cynku
źródło chromu i żelaza
Liczba jednostek
2
Liczba użyć
4 Porcje
Ilość porcji/użyć
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje produktu.
Rozmiar opakowania
200g℮