BackMit Mak mielony 200 g

BackMit Mak mielony 200 g

Torebka 200 g
  8,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu BackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mak niebieski mielony sterylizowany.
O marce Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.
Cechy gotowy do użycia!
tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Rozmiar opakowania 200g℮
Składniki mak niebieski
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
Zalecenia dla alergików Orzechy - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 2140.00 kJ / 515.00 kcal
Tłuszcze 37.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.60 g
Węglowodany 22.00 g
  • w tym cukry 4.30 g
Błonnik pokarmowy 5.00 g
Białko 21.00 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta VOG Polska Sp. z o.o.
96-100 Skierniewice,
ul. Przemysłowa 8
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
Adres zwrotny VOG Polska Sp. z o.o.
96-100 Skierniewice,
ul. Przemysłowa 8
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek spostrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Propozycje przepisów
Przepis na masę makową
Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki.
Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli.

Lukrowane kruche ciasto z makiem
Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje.
Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami.

Makowiec
Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit.
Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...