Makaron Rigatoni n.49 500 g

Makaron Rigatoni n.49 500 g

  8,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Makaron w kształcie grubej rurki. Makaron Agnesi produkowany jest z pszenicy durum, używając w największej ilości odmiany Kronos. To wyjątkowa pszenica, która charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem, wysokim stopniem zawartości białka. Semolina jest mieszana we własnym młynie. Jedyna w swoim rodzaju receptura, doświadczenie Agnesi, powolne suszenie jak nakazuje tradycja (15 godzin powolnego suszenia dla Spaghetti Agnesi), wszystko to jest fundamentalne dla zatrzymania wartości odżywczych, pełnego i bogatego smaku pszenicy i odpowiedniej sprężystości w gotowaniu.

Rigatoni - idealny makaron do zapiekanek i mięsnych sosów
Makaron Rigatoni to gruba rurka, która doskonale sprawdza się w zapiekankach i potrawach z mięsnymi sosami. Dzięki swojemu kształtowi potrafi utrzymać bogate sosy, co sprawia, że danie staje się jeszcze bardziej soczyste i smakowite.
Pszenica durum Kronos - gwarancja jakości i smaku
Makaron Agnesi Rigatoni produkowany jest z pszenicy durum odmiany Kronos, która zapewnia łagodny smak i piękny, złoty kolor. Wysoka zawartość białka czyni ten makaron nie tylko wyjątkowo smacznym, ale również wartościowym pod względem odżywczym.
Tradycyjna receptura i powolne suszenie - sekret doskonałej tekstury
Makaron Rigatoni Agnesi wytwarzany jest według unikalnej receptury, której kluczowym elementem jest powolne suszenie trwające 15 godzin. Pozwala to zachować pełnię wartości odżywczych, bogaty smak pszenicy oraz odpowiednią sprężystość po ugotowaniu.
Marka Agnesi - włoska tradycja i doskonałość w produkcji makaronu
Marka Agnesi to symbol jakości, smaku i włoskiej tradycji, która przenika wszystkie etapy produkcji makaronu. Dzięki nieustannym innowacjom, firma oferuje szeroką gamę makaronów, które zaspokoją oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Zachwyć się smakiem makaronu Rigatoni Agnesi!
Nie zwlekaj, spróbuj wyjątkowego makaronu Rigatoni Agnesi i zaskocz swoich bliskich pysznymi daniami. Dodaj makaron do swojego koszyka i odkryj niezwykły smak prawdziwego włoskiego makaronu.

Wyprodukowano we Włoszech.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z mąki z pszenicy twardej durum.
O producencie Colussi S.p.a.. Via Torino, 53 - 12045 Fossano, Italia
Składniki mąka z PSZENICY twardej durum
Produkt może zawierać śladowe ilości JAJ, SOI I GORCZYCY.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości JAJ, SOI I GORCZYCY.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1521.000 / 359.000
Tłuszcze 1,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 72g
  • w tym cukry 2,5g
Białko 13g
Sól 0,005g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Przygotowanie i stosowanie Gotować 13 minut, Al Dente 11 minut
Kraj Pochodzenia: Włochy
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...