Makaron Świderek fusilli (o niskim indeksie glikemicznym IG38) 250 g
Doskonały składnik dań kuchni włoskiej, sałatek śródziemnomorskich oraz zapiekanek.
Unikatowy polski produkt - makaron o formule stworzonej z myślą o osobach m.in. z insulinoopornością, opracowane z naukowcami z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Innowacyjny skład z dodatkiem mąki łubinowej pozwolił obniżyć ilość węglowodanów w porcji makaronu o 12g, a zawartość białka zwiększyć o 32%, zaś błonnika aż o 112%!
Zalecenia dla alergików: Bez laktozy, bez orzechów.
W zakładzie przetwarzane są jaja.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g
- w tym cukry 0,9g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Indeks glikemiczny gwarantowany jest przy wskazanym czasie ( 7 minut ) i sposobie gotowania. Krótszy czas gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.