KRESTO Malina 15 g
- Chrupiące i pożywne owoce
- Wysoka zawartość składników odżywczych dzięki procesowi liofilizacji
- Intensywny smak i aromat
- Produkt bezglutenowy
- Bez dodatku cukru
*Liofilizacja jest procesem polegającym na usuwaniu wody z uprzednio zamrożonego produktu żywnościowego. Metoda ta pozwala na długotrwałe przechowywanie żywności bez użycia środków konserwujących. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Liofilizowane maliny są znakomitym dodatkiem do jogurtów, deserów, ciast czy napojów. Owoce można dodać do śniadania, urozmaicając smak porannej owsianki; warto je także wykorzystać jako składnik wypiekanych samodzielnie ciasteczek, tortów oraz słodkich bułek.
W procesie liofilizacji maliny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.
Liofilizowane maliny są znakomitym dodatkiem do jogurtów, deserów, ciast czy napojów. Owoce można dodać do śniadania, urozmaicając smak porannej owsianki; warto je także wykorzystać jako składnik wypiekanych samodzielnie ciasteczek, tortów oraz słodkich bułek.
W procesie liofilizacji maliny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.
użyj jako dodatek do jogurtów, deserów, ciast czy napojów
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 4.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8,
96-100 Skierniewice
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
ul. Przemysłowa 8,
96-100 Skierniewice
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
Pakowano w atmosferze ochronnej.