Tabasco Original Sos z czerwonej papryki 60 ml
Papryka Tabasco - jeden z głównych składników sosu - zawiera kapsaicynę, która nadaje wyjątkowo ostry smak.
Wspaniale wzmacnia i poprawia smak wielu potraw.
Wystarczy kilka kropel, aby najprostsze danie nabrało niepowtarzalnego charakteru. Idealny dodatek do: pizzy, drinków, makaronów i potraw mięsnych.
Sos Tabasco original to niezmieniona od 1868 r., opracowana przez Edmunda McIlhenny receptura. Do jego produkcji używa się ręcznie zbieranych, soczystych papryczek Tabasco, które po zmieleniu zasypuje się solą. Papryczki dojrzewają w drewnianych beczkach do 3 lat. W tym okresie następuje ich naturalna fermentacja. W ostatnim etapie miesza się je z octem i po kolejnych 4 tygodniach dojrzewania sos Tabasco original jest gotowy.
Ostrość sosów Tabasco mierzona jest w skali Scoville'a. Skala ta mierzy koncentrację kapsaicyny - im wyższa wartość tym ostrzejszy jest sos.
Smak: pikantny.
Dozowanie: wg uznania, kilka kropel.
Piekielnie ostry sos w jamajskim stylu.
Doda egzotyki daniom z kurczaka, potrawom z grilla, warzywom i makaronom.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Avery Island,
Louisiana 70513
ul. Platerówek 3
03-308 Warszawa
www.develey.pl