Melvit Premium Kasza bulgur 400 g (4 x 100 g)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
- w tym cukry 0.8 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 51
fax./+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl
1. Zagotować 1 litr wody, lekko posolić. Do gotującej się wody włożyć 1 saszetkę kaszy Bulgur Melvit.
2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.
Składniki: 1 saszetka kaszy Bulgur Melvit, 2 pomidory, 1 cebula, 1 papryka, 700 ml wody, 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Opis przygotowania: Pokrój cebulę, paprykę i pomidory - podsmaż razem z koncentratem pomidorowym na głębokiej patelni. Dodaj Bulgur i podsmażaj mieszając z innymi składnikami około 1 min. Następnie dodaj gotującą się wodę, dosól do smaku. Gotuj całą potrawę na małym ogniu przez 15-20 minut aż Bulgur wchłonie całą wodę. Przed podaniem pozostaw potrawę pod przykrywciem na około 15 minut. Smacznego!