Dr. Oetker Protein Budyń smak waniliowy 30 g
wysoka zawartość białka - 10 g na porcję po przyrządzeniu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.00 g
- w tym cukry 7.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Z 300 ml mleka w temperaturze pokojowej odlej 1/3 (100 ml) do szklanki lub kubka i dokładnie rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 25 g erytrolu (ok. 1 czubata łyżka) lub 18 g cukru (ok. 1 pełna łyżka). Mieszankę należy wymieszać bardzo dokładnie, rozcierając proszek o brzegi naczynia do całkowitego rozpuszczenia proszku.
Do wymieszania możesz użyć małego mieszadełka do spieniania mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z erytrolem lub cukrem i ciągle mieszając zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego:)