Dr. Oetker Protein Budyń smak waniliowy 30 g

Dr. Oetker Protein Budyń smak waniliowy 30 g

Saszetka 30 g
  2,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku z wysoką zawartością białka, smak waniliowy.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
wysoka zawartość białka - 10 g na porcję po przyrządzeniu
Liczba użyć 2 Porcje
Ilość porcji/użyć Przygotowany budyń można podzielić na 2 porcje.
Rozmiar opakowania 30g
Składniki skrobia, koncentrat białek SERWATKOWYCH (z MLEKA), aromaty, barwnik (karoteny), ekstrakt wanilii
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Oświadczenia żywieniowe bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry, wysoka zawartość białka - 10 g na porcję po przyrządzeniu
Informacja o alergenach Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 555.00 kJ / 131.00 kcal
Tłuszcze 3.40 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.00 g
Węglowodany 28.00 g
  • w tym cukry 7.80 g
Białko 10.00 g
Sól 0.30 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Przygotowany budyń można podzielić na 2 porcje. 1 porcja (z erytrolem) = ok. 178 g, 1 porcja (z cukrem) = ok. 174 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Preferencje dietetyczne Bez dodatku cukru, Wysoka zawartość białka
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
1. Z 300 ml mleka w temperaturze pokojowej odlej 1/3 (100 ml) do szklanki lub kubka i dokładnie rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 25 g erytrolu (ok. 1 czubata łyżka) lub 18 g cukru (ok. 1 pełna łyżka). Mieszankę należy wymieszać bardzo dokładnie, rozcierając proszek o brzegi naczynia do całkowitego rozpuszczenia proszku.
Do wymieszania możesz użyć małego mieszadełka do spieniania mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z erytrolem lub cukrem i ciągle mieszając zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego:)
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...