Łowicz Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem 500 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 3.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
al. Stanów Zjednoczonych 61A
04-028 Warszawa
al. Stanów Zjednoczonych 61A
04-028 Warszawa
www.mojlowicz.pl
Zupa z pomidorów
Potrzebujesz
przecier pomidorowy Łowicz, włoszczyzna (marchewka, cebula, pietruszka lub kawałek selera), ok. 750 ml bulionu warzywnego lub mięsnego, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, siekany koperek lub kilka listków bazylii.
Porcja dla 3-4 osób
Sposób przygotowania
1. Do bulionu dodajemy umyte i pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
2. Wlewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
3. Po zagotowaniu podajemy udekorowane bazylią lub koperkiem.
Polecamy z makaronem Lubella krajanka.