Vegeta Przyprawa warzywna do potraw 180 g
Zainspiruj się i gotuj wszystko, co tylko możesz sobie wyobrazić. Rozpocznij nową kulinarną podróż.
www.vegeta.pl
gwarancja dobrego smaku
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 23.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
www.vegeta.pl
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
www.vegeta.pl
4 filety z kurczaka ( ok. 600 g), 3 cebule, 200 g czerwonej papryki, 150 g cukinii, 400 g przecieru pomidorowego Podravka, 2 ząbki czosnku, 100 g startego żółtego sera, szczypta pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka Vegety bez dodatku glutaminianu sodu.
Filety z kurczaka doprawić Vegetą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni smażyć przez 2 minuty drobno posiekaną cebulę i paprykę, następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, łyżkę Vegety i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty. Warzywa przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego (około 20 x 20 cm). Kurczaka ułożyć na wierzchu i lekko zanurzyć w warzywach. Można posypać startym żółtym serem. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 °C. Podawać na ciepło z grzankami.