Ryż brązowy długoziarnisty
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6 g
- w tym cukry 0.5 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Firma Handlowo-Usługowa
KONPACK Jacek Sobczyński
ul. Gosławicka 1
62-510 Konin
dla:
SCA PR Polska Sp. z o.o.
ul. Janikowska 33
62-510 Poznań
ul. Janikowska 33
62-510 Poznań
Wszelkich informacji udziela:
Dział Konsumenta Reva
www.intermarche.pl
Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę. Dodać sól do smaku.
Przykryć naczynie. Gotować na wolnym ogniu około 35 minut.
Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać.
Uwaga! Ilość wody w garnku dobrać tak, aby woreczek był cały zanurzony.
Sałatka z szynką szwarcwaldzką
Składniki:
- 100 g (1 woreczek) brązowego ryżu
- 1 szklanka rukoli
- 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
- 1/2 szklanki pomidorów koktajlowych czerwonych
- 1/2 szklanki pomidorów koktajlowych żółtych
- 1/3 szklanki czarnych oliwek
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 150 g sera feta
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić. Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, oliwki w plasterki. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na sałacie. Na wierzchu poukładać porwane na mniejsze kawałki plastry szynki. Wymieszać z brązowym ryżem.
Smacznego!