Ser sałatkowo-kanapkowy Fellada 30% 270 g
Ser sałatkowo-kanapkowy Fellada 30% 270 g

Ser sałatkowo-kanapkowy Fellada 30% 270 g

Opis produktu Fellada 30 % tł. – ser sałatkowy typu śródziemnomorskiego, produkowany metodą mikrobiologiczną, zawiera żywe kultury bakterii. Innowacyjność produktu polega na uzyskaniu wyjątkowego smaku i aromatu, tylko dzięki działaniu drobnoustrojów serowarskich. Sprężysta i zwarta konsystencja pozwala na krojenie sera wedle uznania – w kostkę lub plasterki. Idealna do sałatki greckiej i makaronów.

Zawartość tłuszczu w suchej masie: 30%.

Wyprodukowano w Polsce.
Lekki* - obniżona zawartość tłuszczu o 33% w stosunku do sera miękkiego solankowego o zawartości tłuszczu 45% w suchej masie.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser miękki solankowy (30% tłuszczu w suchej masie).
O producencie Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu, ul. Przemysłowa 3, 99-400 Łowicz
Składniki MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości - E 575, podpuszczka mikrobiologiczna.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 799.000 / 192.000
Tłuszcze 12g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Węglowodany 7,9g
  • w tym cukry 3,1g
Białko 13g
Sól 3,5g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Przechowywanie Temperatura przechowywania od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`