Amino Sos boloński 43 g
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
polski smak
bez konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
- w tym cukry 3.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Amino"
Infolinia 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj bazylią.
w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal
^Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.