Président Twaróg sernikowy 1 kg

Président Twaróg sernikowy 1 kg

Opakowanie 1 kg
  18,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Do ciast i naleśników.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Twaróg 4 % tłuszczu.
Cechy wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
nie wymaga mielenia
Rozmiar opakowania 1kg
Kraj pochodzenia Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Składniki TWARÓG
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Zalecenia dla alergików Mleko - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 384.00 kJ / 92.00 kcal
Tłuszcze 4.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.80 g
Węglowodany 4.20 g
  • w tym cukry 3.90 g
Białko 9.70 g
Sól 0.10 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Adres zwrotny Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Przepis Krakowski sernik z kratką

Składniki
Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa)
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ¼ szklanki cukru
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 %
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 8 jaj
- Masło 200 g
- 250 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej
- Cukier wanilinowy
- Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki

Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.
Trwałość po otwarciu 24 Godziny
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...