Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

Opakowanie 1 kg
  17,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser twarogowy homogenizowany.
Cechy nie wymaga mielenia
wysoka zawartość białka
Rozmiar opakowania 1kg℮
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość białka

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 417.00 kJ / 99.00 kcal
Tłuszcze 4.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.00 g
Węglowodany 4.00 g
  • w tym cukry 4.00 g
Białko 10.90 g
Sól 0.17 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Adres zwrotny Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Przepis Sernik tradycyjny

Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo,
9 jaj, 150 g masła,
1½ szklanki cukru,
3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.

Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami.
- Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.
Rodzaj materiału opakowania 5 - PP
`
Ładuję...
Ładuję...