Złote Runo Zupa krem z kurek 450 g
Polskie smaki
13 min gotowe
danie wegetariańskie
mieszanka na zupę
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 1.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
ul. T. Kościuszki 92
17-300 Siemiatycze
Polska
detal@komirex.com.pl
www.komirex.com.pl
-6°C - 1 tydzień
-12°C - 1 miesiąc
-18°C - Do daty podanej na opakowaniu
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanka "Zupa krem z kurek"
- 200 g śmietany
- 2 jajka
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki sera startego (najlepiej typu parmezan)
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażamy opakowanie mieszanki "Zupa krem z kurek", doprawiamy ją solą i pieprzem. Smażymy do czasu odparowania wody. Naczynie do zapiekania przesmarowujemy masłem i umieszczamy w nim podsmażone składniki. Śmietanę mieszany z jajkami, dokładamy posiekaną pietruszkę, 2 łyżki startego sera, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Całość posypujemy resztą startego sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jeśli zapiekanka zbyt szybko się przyrumieni przykrywamy wierzch folią aluminiową.