Winiary Bulion warzywny 120 g (12 sztuk)
Bulion warzywny WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion warzywny jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Kostki są odpowiednie dla wegetarian, ponieważ bazują jedynie na warzywnych składnikach. Można dzięki nim przygotować aromatyczne i smaczne potrawy, bez użycia mięsa. Bulion może być urozmaiceniem dla osób, które chcą wprowadzić więcej warzywnych dań do swojego jadłospisu. Produkt może stanowić idealną bazę dla warzywnych zup kremów, sosów do makaronów lub dań z ryżem. Bulion warzywny WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że potrawa zawsze się uda. Dania nie będą wymagać dosalania czy dodawania kolejnych przypraw.
WINIARY Bulion warzywny szybko rozpuszcza się w wodzie. W celu uzyskania esencjonalnego bulionu, wystarczy rozpuścić 2 kostki produktu w 1 litrze wrzącej wody. Natomiast, aby delikatnie podkreślić warzywny smak dania, należy użyć jedynie 1 kostkę bulionową.
Zalety produktu to:
- wygodne, kompaktowe opakowanie;
- szybkość i prostota działania;
- gwarancja doskonałego smaku dania;
- uniwersalność;
- możliwość użycia przez wegetarian.
Kup Bulion warzywny WINIARY i wypróbuj go w swojej kuchni!
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisielów oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
łatwe otwieranie
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
1,5 kostki Bulionu warzywnego Winiary
3 średnie cukinie
250 g kurek
gałązka estragonu
2 łyżki oleju
imbir (do smaku)
Kostki rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw imbirem. Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, na jej wierzchu połóż kurki i całość posyp estragonem.
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr