Winiary Rosół drobiowy 180 g (18 sztuk)
Aby uzyskać esencjonalny bulion drobiowy rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Drobiowy Winiary :
- gwarantuje, ze danie zawsze się uda
- podkreśli smak nie tylko ulubionego rosołu
- to znany, lubiany smak
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6, 12 i 18 kostek
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisielów oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Wypróbuj Kostkę Mięsną Winiary do dań mięsnych
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
- w tym cukry 0.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Aby uzyskać esencjonalny rosół rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
2 kostki Rosołu drobiowego Winiary
200 g tortellini z serem
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
250 g mrożonego zielonego groszku
1 łyżka mąki pszennej
100 ml śmietany 18%
50 g tartego parmezanu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
Kostki rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, oprósz mąką, wymieszaj. Całość zalej rosołem, dokładnie rozprowadź, zagotuj, dodaj groszek. Gotuj 5 minut. Dopraw pieprzem. Śmietanę rozprowadź gorącą zupą i wlej do garnka. Zupę rozlej do miseczek, włóż pierożki i natkę pietruszki. Posyp parmezanem.
w 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr