Bartolini Eko Makaron 100 % durum z algami morskimi gniazda nr 4 250 g

Bartolini Eko Makaron 100 % durum z algami morskimi gniazda nr 4 250 g

Torebka 250 g
  6,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Makaron ten wyrabiamy z semoliny - mąki z pszenicy durum, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu.

Dodatek spiruliny nadaje kluseczkom wyjątkowy kolor i morski smak, który idealnie komponuje się z rybami i owocami morza.

Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniając idealne przyleganie sosu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron 100 % durum z algami morskimi (eko).
O marce Bartolini
Proste Inspiracje
O producencie Firma rodzinna, polski produkt
Cechy polska firma
idealny do owoców morza
100 % durum
Rozmiar opakowania 250g
Kraj pochodzenia Polska
Składniki ekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum), ekologiczne algi morskie suszone (spirulina) 3 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać jaja i soję.
Zalecenia dla alergików Jaja - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 740.00 kJ / 175.00 kcal
Tłuszcze 0.80 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
Węglowodany 34.00 g
  • w tym cukry 0.60 g
Błonnik pokarmowy 2.00 g
Białko 7.20 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock

Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna

tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta
Adres zwrotny P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802

www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Preferencje dietetyczne Organiczne
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Morski makaron z pesto z tuńczyka

Czas gotowania: 15 min

Składniki
250 g makaronu Bartolini Eko z algami morskimi
300 g tuńczyka z puszki odsączonego z zalewy
½ czerwonej cebuli
ok. 150 g kaparów
5 filecików anchois
sok z połowy cytryny
2 żółtka z jaj ugotowanych na twardo
łyżka majonezu
ok. 200-250 ml oliwy z oliwek
pół pęczka natki pietruszki
łyżeczka sproszkowanych nasion kuminu
łyżeczka utartych nasion kolendry
¼ łyżeczki sproszkowanej kurkumy
pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oliwy z oliwek i dodajemy posiekane: cebulę, anchois i kapary. Smażymy na średnim ogniu przez 3 min i dodajemy tuńczyka. Doprawiamy kuminem, kolendrą i kurkumą. Mieszamy i smażymy kolejne 3 min.
Zdejmujemy z patelni i przekładamy do malaksera razem z żółtkami jaj, majonezem oraz połową z pozostałej oliwy z oliwek. Następnie mieszamy dolewając cienką stróżką pozostałą oliwę do momentu, aż mieszanina uzyska kremową konsystencję sosu. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i kuminem.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (al dente). Odcedzamy pozostawiając 1-2 łyżki wody pozostałej po jego gotowaniu.
Makaron łączymy w misce z uprzednio przygotowanym pesto z tuńczyka oraz odrobiną wody pozostałej po gotowaniu makaronu. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Pozostałe informacje Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-07 Rolnictwo UE / Spoza UE
Rodzaj materiału opakowania 5 - PP
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...