Opis produktu
Krajanka Bartolini Eko to wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objętość po ugotowaniu. Krajankę tę uzyskujemy wyłącznie z naturalnych składników rolnictwa ekologicznego. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron ekologiczny 100% durum 2-jajeczny
O marce
Firma rodzinna, produkt polski
O producencie
Makaron wyrabiany wyłącznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego. Jego lekko chropowata powierzchnia pozwalająca na idealne absorbowanie składników dania, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego słoneczna, naturalna barwa, to zasługa prostej, domowej receptury – tylko mąka, woda i świeże jaja z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia. Przepisy znajdziesz na www.bartolini.com.pl oraz na facebookowym profilu Makarony Bartolini
Cechy
ze świeżo wybijanych jaj
Rozmiar opakowania
250g
Kraj pochodzenia
Polska