Dr. Oetker Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia 72 g

Dr. Oetker Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia 72 g

Torebka 72 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Galaretka krystaliczna w proszku, smak truskawkowo-waniliowy.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy przezroczysta, eksponuje owoce
do serników na zimno i białych mas
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć 4 porcje po 143 g
Rozmiar opakowania 72g
Składniki cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 297.00 kJ / 70.00 kcal
Tłuszcze 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 15.00 g
  • w tym cukry 15.00 g
Białko 2.40 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe 4 porcje po 143 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepis Przepis na:
Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami

Składniki:
- 800 ml wody
- 3 opak. Galaretki Krystalicznej o smaku truskawka-wanilia
- 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt.)
- 250 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
- 10-12 truskawek
- Okrągła forma o średnicy 24 cm

Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną galaretkę krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.
Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Smacznego :)
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...