Dr. Oetker Galaretka o smaku poziomkowym 72 g

Dr. Oetker Galaretka o smaku poziomkowym 72 g

Torebka 72 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Galaretka w proszku, smak poziomkowy.
O producencie Dr.Oetker wspiera SOS wioski dziecięce
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć 4 porcje po 143 g
Rozmiar opakowania 72g
Składniki cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, aromat, barwnik (karoteny)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 298.00 kJ / 70.00 kcal
Tłuszcze 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 15.00 g
  • w tym cukry 15.00 g
Białko 2.40 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe 4 porcje po 143 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepis Przepis na: Deser poziomkowy na ukos

Składniki:
Galaretka:
- 1 opak. Galaretki o smaku poziomkowym Dr.Oetkera
- 400 ml wody
Pianka poziomkowa:
- 1 opak. Galaretki o smaku poziomkowym Dr.Oetkera
- 150 ml Wody
- 250 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
Do dekoracji:
- 40 g truskawek
- 150 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 10 g cukru pudru

Sposób przygotowania:
- Kieliszki lub pucharki umieść w misce, lekko pochylone. Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Przestudź i rozlej galaretkę do pochylonych pucharków. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Zagotuj wodę i odmierz 150 ml. Zawartość torebki z galaretką dodaj do wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do ostygnięcia (galaretka musi pozostać płynna, ale nie może być ciepła).
- 250 ml śmietanki lekko podbij (nie powinna być sztywna), niewielkim strumieniem dodawaj galaretkę, cały czas miksując.
- Obróć pucharki w misce na przeciwną stronę i ostrożnie wylewaj mus poziomkowy. Odstaw do lodówki do stężenia.
- Truskawki pokrój na cienkie plastry, układając na wierzchu deseru. 150 ml śmietanki ubij na sztywno z cukrem pudrem, przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i udekoruj rozetkami ze śmietany. Na wierzch możesz ułożyć połówki truskawek.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...