Dr. Oetker Galaretka o smaku agrestowym 72 g

Dr. Oetker Galaretka o smaku agrestowym 72 g

Torebka 72 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Galaretka w proszku, smak agrestowy.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć 4 porcje po 143 g
Rozmiar opakowania 72g
Składniki cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, kurkumina)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 297.00 kJ / 70.00 kcal
Tłuszcze 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 15.00 g
  • w tym cukry 15.00 g
Białko 2.40 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe 4 porcje po 143 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepis Przepis na: Sernik na zimno kalejdoskop

Składniki:
Spód:
- 150 g herbatników
- 80 g rozpuszczonego masła
Galaretki:
- 1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
- 1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr. Oetkera
- 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
- 900 ml wody
Masa sernikowa:
- 2 opak. Galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
- 300 ml wody
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 130 g cukru pudru
- 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
Do dekoracji:
- 6 listków mięty

Sposób przygotowania:
- Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Herbatniki drobno pokrusz w malakserze lub przy pomocy wałka, umieszczone w grubej torebce foliowej. Wymieszaj z masłem, wyłóż na dno formy i odstaw do lodówki.
- Zagotuj wodę i do trzech naczyń odmierz po 300 ml. Do każdego naczynia wsyp zawartość torebki z galaretką, wymieszaj dokładnie do całkowitego rozpuszczenia. Przelej do płaskich naczyń i odstaw do lodówki do stężenia. Stężałe galaretki pokrój w kostkę. Po kilka kostek z każdego koloru odłóż do dekoracji.
- Galaretki krystaliczne rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj do masy sernikowej. Wlewaj niewielkim strumieniem wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Kostki galaretki wmieszaj do masy sernikowej i całość przelej do formy. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Wierzch sernika udekoruj kostkami galaretek i listkami mięty.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...