Abramczyk Kapitańskie paluszki rybne 450 g (15 sztuk)
Duże opakowanie XXL - 450 g - 15 sztuk
- Smaczny obiad dla całej rodziny
- Świetna przekąska na każdą imprezę
- ... lub coś na ząb między posiłkami :-)
Kapitańskie paluszki rybne to:
100% filet. Podstawą wysokiej jakości "Kapitańskich Paluszków Rybnych" jest filet z mintaja, pochodzący z regionu Alaski oraz wód Morza Beringa i Morza Ochockiego.
Mintaj jest mrożony i filetowany jak najszybciej po złowieniu, co zapewnia najlepszą jakość naszych paluszków rybnych.
Bez ości* Zastosowana metoda filetowania ryby - PBO, powoduje, ze ten produkt praktycznie nie zawiera ości. (* Z uwagi na to, że mintaj to produkt naturalny, pomimo wielkiej staranności podczas filetowania PBO, może on zawierać pojedyncze, małe wyrostki ościste).
Chrupiąca panierka: Kapitańskie Paluszki Rybne pokryte są złocistą, chrupiącą panierką, świetnie dopełniającą smak soczystego fileta Mintaja. Nie dodajemy do niej żadnych wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników, aby mogli Państwo cieszyć się naturalnym smakiem naszych paluszków.
Polecamy również:
Abramczyk Ale Rybka w sosie grzybowym
Abramczyk Ale Rybka z pomidorami i ziołami
Abramczyk Ale Rybka w sosie francuskim
100% filet
bez ości*
chrupiąca panierka
produkt na 5 gwiazdek!
* z uwagi na to, ze mintaj to produkt naturalny, pomimo wielkiej staranności podczas filetowania PBO, może on zawierać pojedyncze, małe wyrostki ościste
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
- w tym cukry <0.5 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Inflancka 7
85-776 Bydgoszcz
temperatura poniżej:
* -6°C - 1 tydzień
** - 12°C - 1 miesiąc
*** -18°C - Najlepiej spożyć przed: patrz data na białym polu z boku opakowania
Rozmrożonego produktu ponownie nie rozmrażać.
Przygotowanie: 15 minut
Trudność: łatwe
Sos pomidorowo-ziołowy
- koncentrat pomidorowy lub ketchup - 4 łyżki
- świeżo pokrojona bazylia - 1 łyżka (lub 1 łyżeczka bazylii suszonej)
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- majonez - 1 łyżka
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz
Wszystkie składniki wymieszać razem. Doskonały sos do paluszków, jako smaczniej, łatwiej w przygotowaniu przekąski.
Sos serowy
- serek topiony - 200 g
- śmietana 30% - 100 ml
- sól, pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Serki i śmietanę podgrzewać powoli na patelni do momentu rozpuszczenia się serków i połączenia się składników w gładką masę. Doprowadzić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Nie dopuścić do zagotowania. Podawać na ciepło.
Więcej ciekawych przepisów na paluszki rybne Abramczyk znajdziesz na www.abramczyk.pl