Abramczyk Owoce morza 225 g
Zamrożona świeżość
Od kilku lat krewetki zdobywają w Polsce coraz większą popularność. Owoce morza pochodzą z łowisk oddalonych od Polski o tysiące kilometrów. Często nie zdajemy sobie sprawy, że transport do Polski tych smacznych i cenionych skorupiaków i mięczaków trwa około miesiąca.
Wygoda i łatwość przygotowania
Forma mrożona jest komfortowa, gdyż konsument może bez uszczerbku dla jakości owoców morza przechowywać je w zamrażarce do momentu, w którym zdecyduje się na ich przyrządzenie.
Jedyną metodą, umożliwiającą zachowanie "świeżości" krewetek w czasie transportu z miejsc połowu, jest ich głębokie mrożenie.
Jako jedna z pierwszych rozpoczęła import krewetek i innych owoców morza do Polski. Nasze ponad 20-letnie doświadczenie jest gwarancją jakości i przestrzegania obowiązujących standardów.
Jakość Abramczyk
Transport z zachowaniem stałej temperatury: -18°C
Kontrola jakości Abramczyk na każdym etapie - od łowiska do sklepu
Dziękujemy za zakup naszego produktu. Ryby i owoce morza są pasją już dla drugiego pokolenia naszej rodziny.
Michał Abramczyk
bez substancji "E..."
minimum glazury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
- w tym cukry -
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Inflancka 7
85-776 Bydgoszcz
ul. Inflancka 7
85-776 Bydgoszcz
Warunki przechowywania:
W temperaturze poniżej:
* -6°C - 1 tydzień
** -12°C - 1 miesiąc
*** -18°C - do daty minimalnej trwałości
czas przygotowania: 20 minut
2 porcje
Lista zakupów:
- 225 g owoców morza Abramczyk
- makaron spaghetti 200 g lub ryż
- oliwa z oliwek lub olej
- czarne oliwki
- 50 g wędzonki
- 4 ząbków czosnku
- natka pietruszki
- 1 cytryna
Przygotowanie:
Makaron lub ryż ugotować według przepisu. Zamrożone owoce morza opłukać wodą. Na patelni podsmażyć, na oliwie z oliwek lub oleju, pokrojoną drobno wędzonkę i czosnek, wsypać owoce morza, po 2-3 minutach dodać makaron i pokrojone oliwki oraz natkę pietruszki. Dobrze wymieszać. Dusić pod przykryciem około 15 minut, na wolnym ogniu. Doprawić do smaku. Ozdobić cytryną i natką pietruszki. Podawać z czerwonym wytrawnym winem.