Kupiec Lunch Mix Kasza gryczana kasza jęczmienna soczewica zielona czarnuszka 400 g (4 x 100 g)
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100 % naturalne składniki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
- w tym cukry 0.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
1 torebkę włożyć do 1 litra wrzątku.
Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem 20 minut.
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza gryczana prażona z kaszą jęczmienną pęczak, soczewicą zieloną i czarnuszką) - 100 g
- pieczarki - 300 g
- masło klarowane - 20 g (1 łyżka)
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - pęczek
- orzechy włoskie łuskane - 70 g
- jogurt naturalny kremowy - 100 g
- czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj pieczarki, pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i świeżo zmielony pieprz. Następnie dodaj pieczarki i smaż bez przykrycia na wolnym ogniu przez około 15 min, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na suchej patelni upraż orzechy. Koperek umyj i posiekaj. Gdy pieczarki będą już miękkie wyłącz kuchenkę, dodaj jogurt, orzechy, koperek i ziarna. Dobrze wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło