Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana pestki dyni siemię lniane 400 g (4 x 100 g)
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100 % naturalne składniki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
- w tym cukry 0.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.