Lubella Makaron pióra 400 g
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 4.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu
i gotowe!
Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą
Składniki:
makaron Lubella Pióra 200 g
ciecierzyca z puszki 200 g
szpinak baby świeży, garść
szklanka passaty pomidorowej
+ zioła prowansalskie
+ sól i pieprz
Dodatkowo:
2 łyżki oliwy,
2 łyżki mielonej słodkiej papryki
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połącz i ciesz się smakiem!
Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.
Smacznego!