Lubella Makaron kokardki 400 g
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 4.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Kokardki z cukinią i serem halloumi
Składniki:
makaron Lubella Kokardki 200 g
cukinia 0,5 sztuki
ser halloumi 0,5 kostki (ok. 100 g)
sos Pesto Rosso:
+ pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem)
+ parmezan lub inny twardy ser 100 g
+ garść pestek lub orzechów
+ 1 ząbek czosnku
+ szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu. Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor. Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę. W razie potrzeby dodaj więcej oleju z pomidorów.
Połącz i ciesz się smakiem!
Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem.
Smacznego!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min