Lubella Pełne Ziarno Makaron pióra 400 g
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Najlepsze ze zboża
lepszy smak
Polski Producent
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
- w tym cukry 1.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Makaron z pieczonym łososiem i szpinakiem
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Pióra 200 g
łosoś filet 250 g
połowa cytryny
2 garści świeżego szpinaku
Dodatkowo
2 łyżki oliwy, koperek
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 35 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Łososia natrzyj oliwą i obłóż plasterkami cytryny.
Teraz pieczenie!
Piecz łososia przez 15 minut w 180°C.
Połącz i ciesz się smakiem!
Upieczonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i podaj z makaronem i szpinakiem. Posyp koperkiem.
Smacznego!