Lubella Makaron gniazda wstęgi 400 g
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 4.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice,
PL
www.lubella.pl
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice,
PL
www.lubella.pl
Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym
Składniki:
makaron Lubella Gniazda wstęgi 200 g
mięso mielone z indyka 200 g
cebula
świeża bazylia
Szklanka passaty + zioła prowansalskie +sól i pieprz
Dodatkowo: mała bułka namoczona w mleku, 1 jajko, 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego, 4 łyżki oleju, koperek, sól, pieprz
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, namoczoną w mleku bułką oraz przyprawą do mięsa. Uformuj małe kulki i podsmaż na oleju ze wszystkich stron. Na osobnej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj passatę pomidorową. Całość gotuj przez kilka minut. Sos dopraw koperkiem, solą i pieprzem.
Połącz i ciesz się smakiem!
Ugotowany makaron podaj z sosem i klopsikami, udekoruj bazylią.
Smacznego!