House of Asia Makaron ryżowy 5 mm 200 g
naturalnie bezglutenowy
kuchnia tajska
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.50 g
- w tym cukry 0.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Składniki
- 1 opakowanie makaronu ryżowego 5 mm
- 6 łyżek pasty Pad Thai House of Asia
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 150 g piersi z kurczaka
- 150 g kiełków fasoli mung
- 2 jajka
- ½ pęczka dymki
- pokruszone orzeszki ziemne
- limonka
Przygotowanie
1. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekany czosnek, dodaj kurczaka i smaż 2 minuty.
3. Dodaj makaron i pastę Pad Thai. Smaż mieszając przez minutę.
4. Odsuń składniki na jedna stronę patelni a na drugą wbij dwa jajka i usmaż je lekko mieszając.
5. Dodaj kiełki fasoli mung oraz posiekaną dymkę i energicznie wymieszaj wszystko.
Serwuj z limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.