House of Asia Makaron vermicelli ryżowy 200 g
kuchnia chińska
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 0.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Składniki
- 1/2 opakowania makaronu Vermicelli
- 1 słoik warzyw do woka 330 g
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki oleju
- 150 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w cienkie plastry
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
Przygotowanie
1. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
3. Na średnim ogniu rozgrzej olej i smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 min.
5. Posyp pokrojonym szczypiorkiem.