Tao Tao Makaron ryżowy nitki 200 g
bez gotowania
nr 1*
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Składniki:
200 g makaronu ryżowego nitki Tao Tao, 1 pierś z kurczaka, 2-3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 większy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1 mała puszka kukurydzy, koperek lub szczypiorek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzania:
Kurczaka kroimy w paski, polewamy sosem sojowym Tao Tao i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy nitki Tao Tao wg instrukcji podanej na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Kurczaka podsmażamy na patelni, wyjmujemy na papierowy ręcznik i zostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy np. w paski. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Dodajemy kukurydzę, majonez lub jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Dekorujemy pokrojonymi na pół pomidorkami.
Smacznego!