Tao Tao Makaron ryżowy wstążki 200 g

Tao Tao Makaron ryżowy wstążki 200 g

Torebka 200 g
  7,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Makaron ryżowy wstążki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy wstążki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do rosołu, innych zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik potrawy Pad Thai oraz innych dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron ryżowy wstążki.
O marce Tao Tao - Harmonia Smaków
Cechy bezglutenowy
bez gotowania
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Rozmiar opakowania 200g
Kraj pochodzenia Tajlandia
Składniki mąka ryżowa (93%), woda
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1525.00 kJ / 359.00 kcal
Tłuszcze 0.60 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
Węglowodany 81.00 g
  • w tym cukry 0 g
Białko 6.90 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Wyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotny TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu
Przygotowanie i stosowanie Doskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Przepis Rosół z makaronem ryżowym wstążki TaoTao dla 4 osób

Składniki:
200 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, 750 g porcjowanego kurczaka, 2 l wody, włoszczyzna, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, natka pietruszki
Dla wzbogacenia smaku proponujemy: kilka grzybów Mun Tao Tao, 3-4 suszone śliwki, kawałek świeżego imbiru, 1-2 gwiazdki anyżu.

Sposób przyrządzania:
Mięso, włoszczyznę pokrojoną w paski, cebulę przekrojoną na pół oraz ziele angielskie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać kilka grzybów Mun moczonych wcześniej w wodzie przez około 15 minut, suszone śliwki, imbir i anyż. Całość zagotowujemy i zbieramy szumowiny z wierzchu wywaru. Następnie gotujemy rosół na minimalnym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmujemy z wywaru, po ostudzeniu kroimy na kawałki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Zalewamy makaron i kawałki mięsa wywarem. Posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!
Kraj pochodzenia Tajlandia
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...