Tao Tao Makaron ryżowy wstążki 200 g
bez gotowania
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
- w tym cukry 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Składniki:
200 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, 750 g porcjowanego kurczaka, 2 l wody, włoszczyzna, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, natka pietruszki
Dla wzbogacenia smaku proponujemy: kilka grzybów Mun Tao Tao, 3-4 suszone śliwki, kawałek świeżego imbiru, 1-2 gwiazdki anyżu.
Sposób przyrządzania:
Mięso, włoszczyznę pokrojoną w paski, cebulę przekrojoną na pół oraz ziele angielskie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać kilka grzybów Mun moczonych wcześniej w wodzie przez około 15 minut, suszone śliwki, imbir i anyż. Całość zagotowujemy i zbieramy szumowiny z wierzchu wywaru. Następnie gotujemy rosół na minimalnym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmujemy z wywaru, po ostudzeniu kroimy na kawałki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Zalewamy makaron i kawałki mięsa wywarem. Posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!