o'Sole Sól alpejska jodowana 660 g
o'Sole Sól alpejska jodowana 660 g

o'Sole Sól alpejska jodowana 660 g

Torebka 660 g
  3,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Sól warzona alpejska powstaje w warzelniach poprzez oczyszczenie soli kamiennej pochodzącej z gór Salzkammergut w Austrii.

Sól alpejska idealnie nadaje się do solniczek oraz gotowania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól warzona, drobnoziarnista, jodowana, alpejska.
Cechy doskonała do solniczek
Rozmiar opakowania 660g
Kraj pochodzenia Austria
Składniki NaCl - min. 99 %, substancja wzbogacająca: KIO₃ - jodan potasu, substancja przeciwzbrylająca - E 535 - max. 10 mg/kg, 100 g soli zawiera 3,9 mg ± 1,3 mg jodanu potasu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcze 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
  • w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 98.30 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Jod 2310.00 µg
Adres producenta CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl
Adres zwrotny CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii z tyłu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia Austria
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...