Jamar Ocet jabłkowy 6 % kwasowości 500 ml
Butelka 500 ml
Opis produktu
Ocet jabłkowy 6% Jamar został wyprodukowany z wyselekcjonowanych polskich jabłek. Produkt można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów: do wszelkiego rodzaju marynat, ale także jako bazę do sosów czy też dodatek do sałatek.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ocet jabłkowy 6 % kwasowości.
O marce
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
O producencie
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Cechy
100 % naturalny
na wodzie ze źródeł jurajskich
do marynat, sosów, dipów
Produkt polski
na wodzie ze źródeł jurajskich
do marynat, sosów, dipów
Produkt polski
Rozmiar opakowania
500ml
Kraj pochodzenia
Polska
Adres producenta
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Adres zwrotny
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Powstały osad jest naturalną cechą produktu i nie stanowi jego wady.
Przygotowanie i stosowanie
Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:1.
Przepis
Przepis na smażone śledzie marynowane
Zalewa:
- Woda - 1,5 szklanki
- Ocet jabłkowy 6% Jamar - 1 szklanka
- Cukier - 3,5 łyżki
- Sól - 1,5 łyżeczki
- Cebula - 1 sztuka
- Czosnek - 2 ząbki
- Gorczyca w ziarnach - 1 łyżeczka
- Liście laurowe - 6 sztuk
- Pieprz kolorowy - 1 łyżeczka.
Składniki:
- Surowe filety śledzi, płotek lub okoni - 1 kg
- mąka, sól.
Wykonanie:
Ryby pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące z solą i usmażyć na złoty kolor. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w plasterki, ułożyć wraz z usmażoną rybą w słoikach. Wodę z pozostałymi przyprawami doprowadzić do wrzenia. Wlać ocet. Ostudzić zalewę. Zalać nią ryby, po równo rozdzielając przyprawy do słoiczków. Zakręcić, odstawić do lodówki na 24 godziny.
Smacznego śledzika w marynacie :)
Zalewa:
- Woda - 1,5 szklanki
- Ocet jabłkowy 6% Jamar - 1 szklanka
- Cukier - 3,5 łyżki
- Sól - 1,5 łyżeczki
- Cebula - 1 sztuka
- Czosnek - 2 ząbki
- Gorczyca w ziarnach - 1 łyżeczka
- Liście laurowe - 6 sztuk
- Pieprz kolorowy - 1 łyżeczka.
Składniki:
- Surowe filety śledzi, płotek lub okoni - 1 kg
- mąka, sól.
Wykonanie:
Ryby pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące z solą i usmażyć na złoty kolor. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w plasterki, ułożyć wraz z usmażoną rybą w słoikach. Wodę z pozostałymi przyprawami doprowadzić do wrzenia. Wlać ocet. Ostudzić zalewę. Zalać nią ryby, po równo rozdzielając przyprawy do słoiczków. Zakręcić, odstawić do lodówki na 24 godziny.
Smacznego śledzika w marynacie :)
Rodzaj materiału opakowania
70 - Clear Glass, 2 - HDPE, 22 - Paper
Informacje o recyklingu
Pack - Recyclable
Kraj pochodzenia
Polska